Thursday, December 31, 2009

of 2009


some of them. :)

riadah ;p

EE




IRP



kaleidoscope :D


stalls registration junior




bayai :)





cendol walk


dissection!


nurzafira amalina



guidance

kanak2 istimewa



sukaria ceria suka suka :D






girlfriend ;p

bff!


19



kem rabbani



raya 09





Dear 2010,

I want to be a better person, stronger, happier, and prettier. Be grateful, appreciative, love ppl and being loved! Work harder, think smarter. Take drugs, wide awake always. No more 15 hours-sleep, waste less water while showering, eat less - strictly on diet! Smile wider, must laugh! :D Watch tv, and remember roads. Play games, act cool, nice and be simple. Love myself, more and more, each and everyday. :)




Thursday, December 24, 2009

saya xpahamlah kamu

amaran : kamu di sini ada banyak orang okay. :)

saya sangatsangatsangat xpaham dengan kamu. serius. kamu nak saya buat macam mana ha. nak tulis blog pun dah x senang nak buat status fb lagilah. saya boleh baca je semua kamu punya feeling dan saya cuba sangat sangat xnak post apa apa sebab takut kamu sedih tapi kamu kamu kamu buat saya sedih tawu tak. saya nak happy pun rasa takut nak tulis kisah sedih macam pathetic lah pula tapi memang saya sound so pathetic kan sekarang. saya nak mintak maaf tapi xtau saya salah apa tapi kalau mintak maaf nanti kamu sedih lagi. kalau kamu nak tahu saya rindu kamu. saya tau kamu x rindu saya pun tapi xkisah la. ohh itu je, harap maklum.

p/s mashi and toira i need u guys here now. :( :( :(

Sunday, December 20, 2009

Monday, December 14, 2009

mereng ahh.

sehingga hari ini. ahh jangan tanya apa saya dah buat sebab saya masih dalam ketiadaan mood ni. gila kau cuti tinggal lagi 2 minggu xde mood kejadahh?? entahlah kenapa ya. orang ajak keluar pun ketiadaan mood. mood ohh mood kau pegi mana huh. tapi saya tidak pernah melupakan kerja-kerja sekolah yang sebenarnya untuk final ib nanti dan saya tahu due date minggu pertama bukak sekolah. ketensian melanda2 macam nak pecah kepala pikiaq tapi tangan mata tangan lagi satu dan kaki (kaki??) masih meronta-ronta xmau bekerjasama. blah lah kau, ada pun x guna. ehh ehhhhh apa pulak cakap macam tu. sapa kata xguna. saya masak mee kari tau hari ni, guna tangan. okay,, saya mengacau kuah kari hari ni, guna tangan. ==' lagi hebat sempat jugak siap satu perenggan tok essay kat dapur. memang bakal isteri bergaya eh berjaya kan kan kannnnn.. ;D ohh mata pulak dah terjebak dengan dadah yg dibubuh carlos ruiz zafon dalam buku the shadow of the wind yang macam saya rasa berjuta juta kali lagi bagus daripada baca semua data-data EE. tapi malangnya EE tu jugak lah yang ib nak jadi jangan ngada-ngada jatuh chenta dengan Daniel Sampere pulakkk. gila ah dia ni, cuti lagi 2 minggu, sapa-sapa nak tolong ketuk kepala saya lagi sila beritahu ya. sekian terima kasih.

ohh ya hari tu keluar dengan Nabilah dan Farah tengok Ninja Assassin Rain kiyut miyut tapi geli hell tapi dia ada sixpack korang xda. hahaha *gambar bermain arcade xleh upload :( dan peringatan ya rakan-rakan, jangan mengusha lelaki kiyut ketika bersama mereka lagi-lagi dengan Farah Asyikin sebab nanti kantoi free2 malu duhhh

lepas tu keluar dengan girlfriend sayang tengok Jump yang comel comel comel :D dan telah membeli barangan berharga. sebab tu tengah pokai sebab tu jugak xleh keluar hari ni selain sedang keletihan. sorry Pyan dan Jhar. ohhh suka post Jhar yang baru ni. :)

btw,

Selamat Hari Lahir Adam Han bin Onn a.k.a Busuk
semoga Allah merahmati kamu. =)

yg happy,
Kak Long.

tu je.

p/s Mashi, semoga berjaya lah anda! =D

p/ss dan Sampere, cepat balik kl dan siapkan EE! rindu tawu tak.

Friday, November 27, 2009

Berkorban apa sahaja.

# Don't feel like writing. Thinking of deleting this blog. Or go private.

# Sem III is OVER. But the works are still piling. NOT over.

# Just realized that she has been oxygenated. Drowned in a weird ambiance. Started to talk corny. Hard to tell. Urgggghhh.

# Abg just got his new handphone, cool sony ericsson.

# I'm broke. I need money. Somebody helppppppp meeeeeeeee!

# Still craving for mee kari. And karipap Ikea. =='

# I'm sux. I did badly kot. "Study smart, bebeh. Dont study, just memorize the past years answer scheme." Hell yeah.

Despite all those craps, wishing you Salam EidulAdha dan selamat berkorban. Smile always. =D

Thursday, November 19, 2009

"mr. snickers, saya angau la. macam mana ni?"

"You'll Be In My Heart"

Come stop your crying
It will be all right
Just take my hand Hold it tight

I will protect you
from all around you
I will be here
Don't you cry

For one so small,
you seem so strong
My arms will hold you,
keep you safe and warm
This bond between us
Can't be broken
I will be here
Don't you cry

'Cause you'll be in my heart
Yes, you'll be in my heart
From this day on
Now and forever more

You'll be in my heart
No matter what they say
You'll be here in my heart, always

Why can't they understand
the way we feel
They just don't trust
what they can't explain
I know we're different but,
deep inside us
We're not that different at all

And you'll be in my heart
Yes, you'll be in my heart
From this day on
Now and forever more

Don't listen to them
'Cause what do they know
We need each other,
to have, to hold
They'll see in time
I know

When destiny calls you
You must be strong
I may not be with you
But you've got to hold on
They'll see in time
I know
We'll show them together

'Cause you'll be in my heart
Yes, you'll be in my heart
From this day on,
Now and forever more

Oh, you'll be in my heart
No matter what they say
You'll be in my heart, always
Always

p/s mashi, ingat x cem bagi ko dis song. hehe.

Friday, November 13, 2009

exam weeks.

blablablablablabla...... *otak serabut serabai*

tp xkisahlah, i'm home! yeah. =D (even its only for a day)



p/s current song - through the tree

Saturday, November 7, 2009

weekend lagi. =D

[x] okay, dd is out again, sampai petang. myra balik. so eventually left all alone again. ==!

[x] dah shopping foods yesterday. thankyou banyak banyaaaakk eh. =D

[x] updated my playlist! added some old songs mcm i'll be there, i like it when you call, face down, thankyou for the venom, in the end, she will be loved. and currently listen to unholy confession yg sangat smart, and viva la gloria. (okayy,,sebenarnya dah xde idea nak type ape dah ni)

[x] had a breakfast of honey cornflakes + fresh milk. thankyou lagiiii.. wuu.

[x] believe by yellowcard.

[x] rindu sony alpha bape tah.

[x] thankyou mira, cake sedap!

[x] pictures edited, tp malas nak upload.

[x] i hate facebook!

[x] ohh, saya mempunyai banyak kerja sekolah lah. a week left for TOK firstdraft, CAS reports and physics and chem lab reports.

[x] dan. final exam setat hari jumaat ni.

all the besh, ppl!

Saturday, October 31, 2009

weekend %$^*#%&

saya lapar, dan semua orang xde. all alone dari semalam sampai esok. bosannnya. saya juga stress. stress dan stresssssssss. tahu? saya telah menelan vitamin C banyak banyak dan panadol supaya menjadi sihat dan kuat tapi x berdaya juga. bilik ini internet lembab. credit pula expired sehinggakan saya tak bole mengecall sesiapa untuk ajak makan bersama dan bila ke bilik mereka, mereka sudah pun tiada tinggal saya sorang2. pokoknya, saya teramatlah lapar. ohh, pagi tadi breakfast maggy. sedih kan. ye, sekarang terasa mahu menangis.

ohh, ketiadaan credit juga membuatkan hubungan saya dengan dunia luar terputus dan beliau tidak kisah pun kalau saya terkorban disini. ingatkan beliau busy, rupanya sedap2 bermain facebook dan tidak mereply message saya. hampeh.

saya juga tidak tahu macam mana nak buat lab report physics ini dan setiap kali ke bilik manusia ini, mesti tiada. kat ba lah, jogging lah.

hmmm. entahlah.

Friday, October 23, 2009

sudah.

semua orang post sorry, jd saya pun mahu mencakap sorry jugak lahh. =)

sorry.

p/s - suka balik lagu afterlife by avenged sevenfold.
p/ss - maaf sebab post tiada kena mengena dengan tajuk.

Sunday, October 18, 2009

kawan.

dedicated to m, j, p, and v.

Theres a time when u try to hate something that u love, and it hurts.

theres a time when u feel stressed, and people think that u are mad of nothing.

theres a time when people blame u, and u just cant explain.

theres a time when u have to face people that dont want to think bout what they've done.

and there, you got your friends. thankyou for being by my side. =)

love u guys.

Sunday, September 27, 2009

reality hurts. face the facts, live the life. and dont forget to smile, even it is fake.

Listening to Believe by Yellowcard

Forgetting Somebody Someone by Korn.

Friday, September 25, 2009

give up??

never, insyaallah. even sekarang dah rasa sgt malas dan malas dan malas. bangun pagi nak buat kerja, tp i ended up facebooking. dah xde mood lah. now mode cuti, xde mood langsung nak buat any works. tapi terasa stress jugak la bila fikir pasal kerjakerjakerja yang melambak lambak sampai taktau nak letak mana dah dekat kepala ni sampai hairfall pun dah macam hujan. betul, xtipu. dan banyak jugak lah dah channeled kerunsingan dekat shopping complexes terutama jj au2. baguslah kot, ekonomi malaysia memerlukan orang macam saya. kan? esok nak pergi jj au2 lagi, smlm nampak cardi cmbesh tp rasa2 mcm ada org dah penah pakai. myra kut? hoho kalau tersama, ampuun lah ye. ohh sebenarnya esok nak shopping groceries, balik kolej memerlukan bekalan makanan yang melimpah ruah kalau x nanti ngangaa je la tengok dd makan sedap2. dan ahad mahu buat cookies. tu je kot.

ahh entry ini bertujuan untuk bagitau korang that i'm still alive semata mata.

all the besh, ppl. keep smiling.
=)

Saturday, September 19, 2009

Syawal~

Salam.

Setiap tahun mesti aku rasa hari raya ialah hari yang paling bosan dalam idop. Bila aku baca blog orang lain, semua tengah bz cerita pasal penat kemas rumah, balik kampung, buat kuih raya.... tempah baju raya and macam2 ah. bila esok raya, dah takda orang nak online dah takda orang nak facebook. aku jek yang duduk mengadap laptop tengok movie, clear status facebook dan tulis post blog. kuih raya semua kitorang beli, pagi raya dekat rumah, lepas tu pergi puchong yang memang takda kawan dekat situ. baju raya pun beli, sehelai. tudung raya didi punya. hahaha. ngek.

balik dari puchong malam tu, kitorang akan tengok tv, kalau ada rezeki esoknya pergi terengganu. tapi taun ni ibu kata macam xpergi. so hari raya kedua dah macam hari hari hari hari biasaaaa.

okay, aku tawu, xbaik kan cakap ginie. kita kena bersyukur enjoy2 hari raya tapi kalau dah 10 tahun raya macam ni.... gila bosan. lagi2 aku memang xmakan kuih raya, xmakan lemang, apatah lagi rendang. ohh lupa nak cakap, lemang, ketupat, nasik himpit dan kuah kacang semua beli, xpun yang instant punya. langsir hape semua takda yang baru pun. ==!

dan aku jugak tau yang hari raya is hari kemenangan umat islam. tapi aku lagi suka bulan puasa. aku suka bila bangun pagi2 makan nasi semeja dengan famly. dan aku suka buka puasa makan ramai2 depan tv tengok national geographic ke hape tah kat tv1 tu. lepas tu makan sedap xmacam makanan time raya.

aha, sebenarnya takda mood pun nak tulis2 ni, saja terbuat luahan perasaan. nak wish raya,,

ehem2
Selamat Hari Raya, ppl
Enjoy your raya, okay?

p/s u can find me on fb during pagi raya.

Saturday, September 12, 2009

iftar jam'ie =)


wadi ar-raudhah. iftar at the same place, twice. one with dearest classmates and yesterday went there again with guidance club. mahal woooo... terasa rugi sbb bayar banyak makan siket.

fobia nak makan semalam sebab after buka dengan kelas, perut ini tidak lagi mahu menghydrolyse any foods. smpai lah pagi semalam, i got gastric and missed few classes. tapi since dah bayar mahal2, so semalam makan lah lagi... huhu. ibu kata, "tu lahh, gatai pi makan pedas watpa, dah tau xpernah makan pedas, lepas tu posa2 perut kosong makan gak pedas2." tapi nak wat camana kan, orang n9 memang masak pedas.

so the conclusion is,, jangan kawen dengan orang n9. uwaaaaaa!!! apehal..??

selasa. md43 makan lagi. =D


terima kasih cikgu Hasmah, =D

those classmates yg buat tempat ni macam rumah sendiri. =p

jumaat, guidance club makan makan makan!


=D

cikgu Ju yg turut makan banyak! hehe

haaa.. yg ni lagi makan banyak. cikgu Jowel kata muka kitorg sama. yeke??

p/s more pixies kat fb.

p/ss ramadhan tinggal seminggu.