Thursday, July 30, 2009

esok =)

esok kami kami kami semua nak pergi bayai for the last time. lepas ni xpergi daaahh.. *sobsob* sedih tawu, dah 4 bulan berbayai.

esok kami kami kami akan cipta sejarah. bina macam2. buat macam2. harap harap, semua orang suka gumbira. harap harap, semua orang tau nak manfaatkannya.

esok kami kami kami akan berbayai sakan. masak masak, tido rumah foster family, main dengan budak budak kat sana.. seronok!

esok kami kami kami akan balas dendam atas penat lelah 4 bulan nie. kami nak buat semua dengan sepenuh penuh hati. kami nak berbakti betul2.

esok kami kami kami akan makan puas-puas. sembelih lembu, makan makanan orang kampung. makan ulam-ulam cicah sos cili bayai! (err.. xsure lak nak cicah ape)

dan esok juga mungkin kami kami kami akan jadi lebih rapat. lebih hebat. =D

tapi... hari ni, aku xsihat lagi. demam semalam ada lagi. sesema pun ber hacchoo haccchhooo lagi.

Tuhan, mintak jauhkan aku dgn swine flu, boleh? =/


p/s - heish pergi juga =D

Wednesday, July 29, 2009

Saturday, July 25, 2009

hebat, kan?

aku cukup teruja tiap kali date nie dtg. okay, ayat bkn bhs melayu. kenapa teruja? sebab 3 orang adik aku celebrate birthday serentak. dan tiga2 tu umur lain2, yg jauh beza. hebat, kan?

meeyan - 24/7/2001

abe - 24/7/1997

angah - 24/7/1992



HAPPY BIRTHDAY, GUYS! MAY ALLAH BLESS YOU. MAKE IBU AND AYAH PROUD, OKAY?

ohh, rasa macam kakak yg baik hati pula.

Thursday, July 16, 2009

"you better hurry up or else the mouse will wake up and DISSECT you" - pn Rohana, md43 biology teacher.

HAHAHA. i cant even walk when theres a cat, but today i dissected a mouse. mintak maaf, incek T. its heart was still beating when we cut off the ribs. ouch.




I think I supposed to check the teeth je la, buat scaling ke. no need to look for any alimentary canal.

p/s - dah 2 weeks asek tido pukul 3. mata strained, xboleh pakai lenses dah.

p/ss - happy birthday amjat! May Allah bless you. =)

Saturday, July 11, 2009

rasa nak muntah naik bus.

banyak benda yg aku nak cerita sebenarnya. tapi since i've been loaded with tonnes of works, memang xsempat lah nak online. siriesly, xsempat. balik rumah ni pun ingat nak buat EE, tapi kakak tu xde kat shah alam, so xpelah. IA maths yang due next week pun xstart lagi. lab report bio dan chemistry pun sama. documentation untuk mega project kampung bayai pun bersepah2 lagi, cikgu asyik tanya progress. english carnival and guidance report. xpe dj, jangan tensi. tekanan perasaan perlu diubati dengan senyuman. atau senyap sudah.

rasa nak muntah naik bus. memang, memang. minggu ni saja, 3 kali aku naik bus.

jumaat lepas, naik bus pergi kuala nerang, kedah. tapi malangnya bus rosak. khamis before tu pun xboleh pergi swimming sebab bus rosak, tapi cikgu kata naik je la bus kolej mara seremban tu pergi kedah. dan kamu tahu berapa lama masa kitorang ambik? 13 jam dari seremban to kuala nerang. sakit pinggang eden. naik siput pun xpe kot.

tapi tapi tapi, aku sangat2 lah terharu dengan pakcik bus, pakcik jamal and pakcik apetah sorang lagi. otw balik seremban, bus tu dah nazak dahh. terpaksa berhenti banyak kali. and ada sekali tu kitorang tanya la pakcik tu, bila boleh sampai, dia kata

"sebelum subuh insyaAllah sampai. kalau bus nie berhenti pun, pakcik sanggup dukung sorang2 balik seremban. korang jangan risaulah."

terharuuu. terima kasih, pakcik.

well. banyak nak cerita pasal kem tu, tapi aku xtau where to start. yang penting, aku seronok sangat. walaupun honestly i think the contents were boring, tapi pengalaman kat sana memang besh. bilik ada aircond, tapi toilet xbes sebab xde shower. huuu. food memang sedap lah. and cafe dia pun sedap, lagi2 makan nasi goreng dusun yang banyaaaakk gila pukul 12.30 pagi. kan shazril dan ikmal? mereka dekot, xmo blanje. huhh. lepas tu ambik gambar banyak2 dan tido time ceramah, dan akhirnya smpai kolej pukul 5.45 pagi hari isnin, dan masuk kelas pukul 11 pg tu. apa yg aku dapat? banyaaaakkk. dapat jumpa kawan2 lama. jumpa zafira kwn lower form, jumpa asyriq kwn plkn. dua2 kat banting. dan jumpa junior langkwi yg skrg kat kpm kulim. lagi? hmm.

ohh! group cencalok (me and dd group tu) pergi rumah orang2 tua2. bersihkan kawasan surau lama and borak2 dengan nenek2 tu. diorang marah aku panggil makcik. laaaa. aku bukan la orang yg pandai start a conversation. lagi2 dengan nenek2. mane la aku reti. nenek sendiri pun x borak2 kan. dd terer lah, habis dia korek pasal anak menantu nenek2 tu. aku reti angguk, gelak2, nyampuk2 siket. aku x paham sgt pe dorang ckp. mungkin sebab loghat utara kot. ampuun, nenek. tapi cuba korang bayangkan, macam mana kalau korang dah tua nanti, korang dah x kuat nak jalan, sakit2 pinggang, dan anak2 korang hantar duduk kat rumah orang tua2, dan bila korang cakap2 dengan any volunteers, tapi sebenarnya dorang xpaham pun ape korang ckp?

okay. itu cerita naik bus hari jumaat dan ahad+isnin. ini cerita naik bus hari rabu.

kampung bayai, mega project. disebabkan bus kms sudah semput, maka kami naik bus luar yang amat lajuuuu di jalan yg bengkang bengkok lalu membuatkan aku rasa nak muntah yg teramat sangat smpaikan balik dari bayai, aku pengsan sampai pukul 10 lantas terlepas peluang nak baling telur dekat pyan yang merupakan birthday boy pada hari itu. fuuhhh. *tarik nafas* bayai hari tu, xbuat kerja sngat pun sbenanye, ajar the kids nyanyi lagu voice of tomorrow and mari membaca apetah. dan meeting. dan blanje budak2 tu makan eskem. huu. dah la x bwk duit. nasib baik korang comel tawu taakk. ishk.

dan bus yg paling besh, bus suasana edaran. pulang ke kuala lumpur!

right after test bio sem 1 yang aku mcm mengong sedikit untuk soklan esay c, terus packing2 dan balik! lantak ar hujan lebat ke hape ke. balik pun sebab nak renew contact lens, dan buat kerja. insyaAllah ahad pagi dah nak balik kolej. xseronoknya. kali ni gang bus balik rumah xramai yg pulang, sbb masing2 bz kan. xpe, "man jadda wajada".

ohh. happy birthday to studygroupmate, syazwan! comel jek kene makeup. aku xterlibat taw.

happy birthday to classmate, azwan!

dan happy birthday to balik rumah mate, pyan! you are growing up, tahu?

p/s - banyak gambar nak upload sbenarnya. tapi x mampu. penat je syazwan pose hari tu.

Thursday, July 2, 2009

burhanuddin to balkis, welcome juniors!


actually, i'm not sure about the spelling. i thought it supposed to be balqis instead of balkis. yeah, whateverkan. asrama balkis cantik! from what i've heard la, their rooms are in green and the doors are super fantastic. otomatik bukak woo!!


okay,okay. obviously tipu kan. isk.

well, in practice to be a caring and loving plus helpful and blah3 senior, i hope that the ladies in balkis will stay safe. and you girls better jangan bangun lambat! mati la nak lari2 pergi class. jauuuhhh kot. HAHA.
okay, tadi ramai sangaaaat yang daftar and ade la siket2 gambar juniors tp xmaw lah upload. malas. dan tadi semua ib batch 4 students turun padang, bantu membantu amalan mulia. wahhh! bagus2. kitorang bukak stalls, jd promoter dan tolong makcik pakcik yang sangat sayang kepada anak2 mereka.

ohh2, rezeki saya murah sungguh hari ini. semua orang nak belanja. Alhamdulillah. kene listkan ni.

izzat deedat - belanja fries sebab i treated him corn pagi td.
farhanabee - 50% of air oren culinary. tq! wpun sempat minum sikit je. huhu.
pyan - he bought me a nasik lemak without i'm asking for it! waaahh.
adam
- yes or no? yes! so dia belanja nugget. adam jahat, saja mintak nugget yg paling kecik. ishk.

ariff
- air hijau. xtau ape nama dia. sungguh baik hati beliau. kagumlah pulak. sorry sebab aku paksa pecahkan rm50 kau. hahaha.

hosni - shocked! tetiba jek dia offer blanje marshmellow cokelat. tp lepas tu dia kata, kena letak gambar incek hosni banyak2 dekat board ibsb. huu, baiklah!
syazwan
- ohh studygroupmate tersayang, tetiba dia TERbaik hati lah pulak nak belanja beta sampai dua kali. xmintak pon. terima kasih untuk 'jambu susu' dan air soya bean!

harith
- ini pun satu lagi manusia yg bermurah hati untuk mengoffer. soya bean lagi! ehh, harith blanje dulu, baru syazwan. harith kata, ambik je apa2, nanti dia bayar. nasib baik dah kenyang sikit time tu. hehe.

azwan - hotdogs. kene paw. huhu. terima kasih yer!
isky being bullied by adam.

incek hosni dan blade.

izzat deedat , danial foo. (danial baru tau my name! ishk)

ariff sengal dan farhanabee. =) my classmates.

guidance's booth! ohh, lihat harith. pantang nampak cam.

dan leman juga syazwan (in black) masak kopok lekor. kot.

pyan si manusia yg xpernah tolak ape2 je food yang lalu depan dia. wahahaha.


azwan. (awl gile jual okonkwo)

and dj, buat kerja apa? makan, makan, makan. ke hulu ke hilir asyik makan jekkk. mana tak gemok. HAHAHA. ohh, i acted as a photographer of the day. itu aje. heh. tapi penat jugak taw!


p/s - yg belanja dj je letak gambar kat sini. afi xde. haha. the rest, checkout my facebook later. =)

p/ss - jhar telah memaksaku untuk membeli seketoi amende tah yg berharga 5 hengget. mahalll.
p/sss - tajuk macam xmasuk sangat dengn content post ni kan. nampak sgt x eklas welcoming juniors. HAHAHA. maaf.