Friday, May 4, 2012

True Hero

Assalammualaikum.

Yeah, happy birthday to meeee. Well, terima kasih dekat semua orang yang wish + doa, dalam sms, bbm, twitter, live shoutout dalam kelas. :D

Dah tulis entry ni masa malam tu, tapi tetiba ada blackout lepas tu nak save dah x boleh lepas tu hilang macam tu je. Masa tu nak tidur dah, type2 kejap, dah secara tiba2 rumah gelap gelita. Lepas tu ada mokcik2 PR (premier residency) ni menjerit2, seruh keluar bilik, ingat kan ada apa la. Keluar2, ada oreo cheese cake buat sendiri seketoi atas meja :') siap ada camera man lagi tunggu snap2 macam retis pulak ai rasaaa. Masalahnya camera man tu duk snap2 masa orang tengah serabai. Tapi takpe, gambar semua cung2, tapi tak boleh la nak upload kan. Sayang housemates!

Sebenarnya....... manusia yang paling layak diraikan pada hari ini (3rd May) ialah orang yang sanggup berhempas pulas sanggup gadaikan nyawa 22 17 tahun dahulu. Kalau lah beliau putus asa pada masa tu, maka tak de lah manusia ohsem yg akan tulis blog ni.

Menurut beliau, baby yang over berat ni lahir sampai kena guna vacuum, sebab susah sangat nak keluar. Patut lah sampai besar ni degil bebenor. Haish *gelengkepala* Dah lah lahir tengah2 hari buta! Kacau waktu lunch je kan.

Cuba korang pergi bukak kat utube tengok macam mana orang bersalin lepas tu try bersalin, ada bran??  

Itulah dia true hero masa hari kejadian, tanpa beliau, tak dapek lah den nak nengok dunia ni ha. Dengan izin Allah swt of course. Dan tanpa ayah, tak mungkin hidup aku se selesa ni sampai sekarang.

Terima kasih ibu ayah, my true heroes! 

Allah SWT berfirman yang bermaksud:


 “Dan Tuhanmu sudah perintahkan, supaya engkau tidak menyembahkan melainkan kepadaNya semata-mata dan hendaklah engkau berbuat baik kepada ibu bapa. Jika salah seorang daripada keduanya, atau kedua-duanya sekali, sampai kepada usia tua dalam jagaan dan peliharaanmu, maka janganlah engkau berkata kepada mereka (sebarang perkataan kasar), sekalipun perkataan ‘uuh’ dan janganlah engkau menengking mereka, tetapi ucapkanlah kepada mereka perkataan mulia (yang bersopan santun). Dan hendaklah engkau merendah diri kepada keduanya kerana belas kasihan dan kasih sayangmu dan doakanlah (untuk mereka, dengan berkata): “Wahai Tuhanku, cucurilah rahmat kepada mereka berdua seperti mereka mencurahkan kasih sayangnya memelihara dan mendidikku ketika kecil.” (Surah al-Israk ayat 23-24). 


2 comments:

Mohamad Khairul Iman said...

Selamat Hari Lahir DJ~~~

(^_^)y

dJ said...

Thanks. Selamat to you too :)